Sătmărenii au aniversat 168 de ani de la nașterea marelui patriot, Dr. Vasile Lucaciu

Marţi 21 ianuarie 2020, în localitatea Apa, s-au aniversat 168 de ani de la nașterea marelui patriot român, Dr. Vasile Lucaciu. La bustul Memorandistului Sătmărean aflat în curtea Casei Memoriale au fost depuse coroane de flori, iar la Căminul Cultural personalități ale vieții culturale sătmărene au vorbit despre viaţa şi activitatea lui Dr. Vasile Lucaciu.

La 168 de ani de la nașterea preotului dr. Vasile Lucaciu, marele patriot a fost comemorat în localitatea Apa, locul de naștere al uneia dintre cele mai importante personalități politice, culturale și istorice ale românilor ardeleni. Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a depus o jerbă de flori la bustul marelui erou din curtea Casei Memoriale Dr. Vasile Lucaciu.

Figura acestei mari personalități a fost evocată la Căminul Cultural din localitate, acolo unde a avut loc și un moment artistic dedicat memoriei dr. Vasile Lucaciu, susținut de un grup de elevi ai Școlii Generale din localitate și de cantautorul Adrian Lupescu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 ianuarie 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.