De Ziua Îndrăgostițiilor. Ziua în care inimile își spun tainele. Să ne împărtășim sufletele cu iubire

Mă lupt cu cuvintele, caut să le spun și din materia lor să modelez după gând și simțire un nou veșmânt ce se cheamă iubire. Simțirea și iubirea au o întindere și o adâncime uneori cu neputință de înțeles. Cine, dacă nu scriitorul, dă frazei armonie și tulburat pentru o clipă, el simte mai intens și mai colorat aspectul realității. Numai Dumnezeu știe câte gânduri, câte elanuri și speranțe trec, se aprind, se sting și din nou se aprind dintre condei și călimară.

(Foto: arhiva actualitateasm.ro)

Să ne împărtășim sufletele cu iubire. Ea te înalță sufletește, coarda sensibilă se înseninează, ea este un glas fermecat ce ne netezește drumurile vieții. Miracole nesfârșite zac în noi și împrejurul nostru.

Cu adevăr omul își cântă iubirea stropită cu agheazmă, iubirea are o vatră pe care arde jarul vieții. Omul salută cu sfințenie această minunată vatră și mulțumește lui Dumnezeu că ne-a dat-o. În preaplinul inimii s-a născut iubirea: iubirea de iubită, de soție, de mamă, de copii care este nemăsurată, iubirea de tată, de rude, de prieteni și de întregul univers, pentru că Dumnezeu a creat lumea din iubire.

Iubirea se traduce prin duioșie, afecțiune, ea are și parfum, căldură și gingășie. Iubirea e distinsă, ancorată adânc în sufletul omului. Simfonia iubirii alunecă ușor pe șinele inimii, le desțelenește și le face mai fluide, curăță rugina apoi ne liniștește sufletul. Așa simțim și totuși uneori ne punem întrebări ce ne umbresc sufletele, melancolii pure, ușoare sau grele, apar nopți cu mistere. Bucuria de a trăi, șoapte de dragoste, înțelepciunea trebuie să fie plină de iubire.

Mireasma iubirii plutește mereu, ea respiră o nesfârșită delicatețe, ridică iubitul, iubita pe trepte nebănuite ce urcă spre lumină. Iubirea adevărată unește suflete, visuri și transformă inimile în clopote de argint. Frumusețea morală își face loc în inima plină de iubire, un climat spiritual pornește dintr-un sentiment viu, un dialog cu realitatea sufletească pune iubirea în acord cu valorile morale și spirituale.

În iubire, natura, anotimpurile, spațiul acela unic și magia ce pune stăpânire pe ființa umană, dă culoare vieții. În natură trăirile celor îndrăgostiți ating culmi nebănuite, iubirea uneori se naște fulgerător în mijlocul naturii.

Dragă cititorule, te rog să nu uiți că iubirea înseamnă rațiunea de a trăi, soarbe din cupa ei și vei fi mai bun, mai înțelept, mai drept, sufletul îți va cânta simfonii. Prețuiește iubirea și exteriorizează-o, pentru că ea te va răsplăti, va șterge lacrima din geană, va aduce liniște, pace, bucurie. Când iubești, o flacără îți este gândul și un diamant cuvântul.

Desigur că uneori simți explozii adevărate de bucurie ori supărare, dar iartă și oprește lacrima, că numai așa iubirea se adeverește. Iubirea care ne bântuie sufletele poate genera opere dacă este împărtășită, Iubirea este viața inimii ce respiră mereu frumosul, albastrul cerului în albastrul apei, un fior involuntar îți trece prin tot corpul, cântece. Toate acestea susțin emoțional și pătrunzător sentimentul iubirii.

Dragă cititorule, ascultă te rog glasul inimii, el îți va îndruma pașii și te va liniști. Iubirea se găsește în fiecare cuvânt, folosește-l nu avea rețineri. Cuvintele duioase ne înfrumusețează viața, îți deschid fereastra inimii și astfel simți aerul de iubire.

Să credem în dragostea adevărată, să n-o înșelăm să n-o întinăm pentru că este lăsată de Dumnezeu. Iubirea mereu trebuie s-o ținem trează pentru că se află sub imperiul emoțiilor. Ea este o icoană a vieții ce vine în contact cu realul prin mijlocirea simțurilor.

Doresc ca tinerii, să se dăruiască cu tot sufletul iubirii, să se înalțe spre o lumină pură precum ar vorbi apele cu pământul și Soarele cu Luna.

ANA VACARCIUC

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 14, 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.