Vernisaj de pictură – George Dan, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale 

Vineri, 21 februarie în Galeria de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, a avut loc vernisajul expoziției de pictură ”Anotimpuri” a artistului plastic George Dan. Evenimentul a marcat și inaugurarea galeriei.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, preotul ortodox Cristian Chindriș precum și artistul plastic George Dan.

În cadrul vernisajului a avut loc și un scurt moment artistic oferit de către cantautorul de muzică folk, George Negrea. Evenimentul a fost moderat de către Enyedi Ștefan.

Pictorul George Dan s-a născut pe 14 februarie 1957, în județul Ilfov. De-a lungul carierei sale, între anii 1981-2010, a participat la numeroase expoziții și tabere de creație. Operele sale se găsesc în colecții particulare din România, Italia, Franța, Germania, Olanda, Canada, SUA.

Pictorul abordează o mare varietate de tehnici: ulei, tempera, culorile acrilice, pastelul, fresca. A creat icoane, picturi, fresce care se regăsesc în instituții de prestigiu din județ: Capela ortodoxă din Odoreu, Mănăstirea Portărița, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Satu Mare, iconostasul Bisericii ortodoxe din Păulești, icoane aflate la Castelul Károlyi din Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.