Aparaturi și instrumente speciale, pentru dotarea blocului operator al SJU Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare a pregătit pentru finanțare noi proiecte transfrontaliere în sănătate, mediu și turism. Acestea au fost aprobate de consilierii județeni, precum și cheltuielile și parteneriatele aferente proiectelor: 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, în parteneriat cu Spitalul Raional Rakhiv din Rahău – Ucraina, vor dezvolta un proiect prin care unitățile spitalicești vor fi dotate cu aparatură medicală modernă.

Investiția la SJU prevede dotarea blocului operator cu turn laparoscopic şi endoscopic, turn artroscopic, instrumente conexe de laparoscopie pentru mai multe specialități, masă de operație specială pentru ortopedie și mai multe instrumente și accesorii speciale.

Va fi creată o hartă interactivă în scopul salvării turiștilor în munți. Această hartă va ghida persoana pierdută către cea mai apropiată zonă cu conexiune mobilă, astfel încât să poată contacta un serviciu de salvare. Partenerii acestui proiect sunt o organizație non-guvernamentală din Ucraina și Asociația Inttelisoft Baia Mare.

De asemenea, vor fi realizate studii meteo privind traiectoria norilor de grindină deasupra județului Satu Mare, în parteneriat cu Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială „Tisza” – Ucraina.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25 februarie 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.