Proiectul ”Playmakers” dedicat dezvoltării fotbalului feminin, a fost lansat oficial în România

Sediul Federației Române de Fotbal a găzduit pe 27 februarie evenimentul de lansare a celui mai nou proiect dedicat dezvoltării fotbalului feminin, ”Playmakers”.  Programul realizat de UEFA în parteneriat cu Disney se adresează fetițelor cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. România este una dintre cele șapte țări pilot alese de forul european pentru implementarea proiectului. Acesta se va desfășura în 34 de centre din țară, care s-au înscris deja în prima etapă a proiectului.La eveniment au fost prezenți reprezentanții celor 34 de instituții înscrise în proiect, printre care și președinți ai cluburilor de fotbal feminin sau ai asociațiilor județene de fotbal. Toți vor rămâne în București și în următoarele două zile, când vor participa la sesiunile de training dedicate instructorilor care vor lucra direct cu fetițele în cele 34 de centre. Acestea se vor desfășura la Liceul Tehnologic Dumitru Dumitrescu din Buftea, instituție înscrisă și ea în program.

„Playmakers” reprezintă un prim pas către atingerea unuia dintre obiectivele principale ale „Time to action” – Strategia de fotbal feminin lansată de UEFA în 2019 – care urmărește  dublarea numărului de participare a fetelor și femeilor în fotbal până în 2024.

„Este de datoria UEFA, ca organ de conducere a fotbalului european, să atragă fetele să joace fotbal”, a adăugat președintele UEFA, Aleksander Čeferin, „Prin acest parteneriat cu Disney vom comunica despre fotbal către o audiență care nu este încă implicată în sportul nostru”. Proiectul a fost lansat pentru început în șapte țări pilot, România, Austria, Belgia, Norvegia, Polonia, Scoția și Serbia.

Spre deosebire de programele tradiționale de fotbal, fiecare dintre cele zece sesiuni de antrenament inițiale ale proiectului urmăresc narațiunea poveștii de la Disney și Pixar, ”Incredibilii 2”. Cu ajutorul materialelor furnizate pe UEFA pentru realizarea acestor ateliere, antrenorii pregătiți vor încuraja participantele să joace rolurile personajelor populare, cum ar fi Elastigirl, Violet, Mr. Incredible și Dash, aducând la viață scenele filmului prin mișcare, muncă în echipă și imaginația lor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 februarie 2020. Filed under Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.