Întâlnire de succes a elevilor sătmăreni cu Poliția, la discoteca Loga Dance School

Vineri, 28 februarie a.c.,  în cadrul parteneriatului încheiat între Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Școala de dans Loga Dance School, s-a desfășurat un nou eveniment, sub forma unei discoteci controlate pentru elevii de gimnaziu, din școlile sătmărene.

Polițiștii sătmăreni din cadrul structurilor de prevenire și acțiuni speciale, au fost invitați să se alăture elevilor de gimnaziu, dornici să petreacă momente frumoase, să afle mai multe despre munca pe care polițiștii o desfășoară, să îi vadă în acțiune și să găsească împreună răspunsuri la întrebările ,,ce putem face pentru a pune capăt comportamentelor violente?”, ,,cum acționăm în situații de risc, conflictuale, când nu ne simțim în siguranță?”, ,,cum prevenim asemenea fapte antisociale?”.

Într-o atmosferă nonformală, îmbinând mișcarea, muzica, dansul cu informarea și coordonați de către reprezentanții Poliției,  participanții au identificat soluții concrete la anumite situații problemă, conflictuale cu care se pot confrunta atât în mediul școlar, dar și în comunitate, în locurile pe care le frecventează.

Tinerii s-au dovedit foarte creativi, bine informați, iar aspectele ce țin de legislația care reglementează săvârșirea acestor fapte din sfera delincvenței juvenile au fost clarificate, adaptat particularităților de vârstă și pornind de la anumite studii de caz dezbătute în acest sens.

Pentru aplicabilitatea informațiilor, demonstrațiile tactice ale  luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au adus în prim plan modalități concrete de a reacționa în situații când viața îți este pusă în pericol, tehnicile de autoapărare care te pot salva și pot înlătura statutul de victimă.

Întrebările  pe care elevii le-au adresat polițiștilor la finele întâlnirii, referitor la viața personală, la munca pe care o desfășoară, la misiunile riscante în care sunt antrenați, la pregătirea lor fizică și tactică a evidențiat și mai mult ideea că, înainte de toate, polițiștii sunt și ei oameni, cu emoții, cu gânduri, cu fapte, care alături de părinți, de profesori, de antrenori, de persoane dragi își doresc siguranța tinerilor atât în viața reală, cât și în mediul online.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 4 martie 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.