”Anul editorial sătmărean”, cea de-a XXI-a ediție. În 2019 sătmărenii au tipărit 111 cărți

Biblioteca Județeană, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și cu susținerea unor sponsori inimoși, organizează cea de a XXI-a ediție a evenimentului ”Anul editorial sătmărean”. Acesta va avea loc marți, 10 martie 2020, cu începere de la ora 14.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Laureații ediției de anul trecut a Anului editorial sătmărean 

Deschiderea oficială va fi însoțită de expoziția de prezentare a publicațiilor apărute în cursul anului 2019, urmată de festivitatea de decernare a diplomelor pentru cele mai reușite lucrări sub aspect literar și științific, dar și pentru contribuția originală la dezvoltarea culturii, educației și societății.

Producția editorială sătmăreană a anului 2019 însumează 150 de documente, repartizate astfel: 111 cărți tipărite, 38 de publicații periodice și un document audio-vizual.

„Consider organizarea acestei manifestări culturale ca fiind obligația morală a Bibliotecii Județene Satu Mare, ca promotor de prim rang al culturii locale scrise și sunt în măsură să apreciez faptul că pe parcursul celor 20 de ediții de până acum instituția cărții și-a îndeplinit onorabil această misiune. Am convingerea că și prezenta ediție rămâne radiografia fidelă a activității editoriale sătmărene și reprezintă recunoașterea publică a valorii creatorilor din județul Satu Mare. Este un bun prilej pentru mine, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Satu Mare, să le adresez felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția la creșterea zestrei culturale a județului nostru și să-i asigur de faptul că susținerea materială și financiară a actului cultural și a inițiativelor editoriale va rămâne o preocupare constantă a instituției pe care o reprezint.”, a declarat Pataki Csaba, Președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Cu prilejul fiecărei ediții a acsetui eveniment, Biblioteca Județeană Satu Mare editează Catalogul bibliografic Anul editorial sătmărean, publicație informativă ce cuprinde scrierile autorilor sătmăreni, oferind în același timp și o radiografie a activității editoriale și publicistice din întreg județul. Catalogul bibliografic este și un bun mesager al cuvântului scris, contribuind la promovarea culturii sătmărene și la integrarea ei în circuitul național de valori.

„Fiecare ediție în parte a fost prilej de sărbătoare, prilej de a fi părtași la bucuria scriitorilor, creatorilor și editorilor sătmăreni, de a le transmite felicitări pentu efortul lor creator și de a rosti mesaje de susținere în proiectele viitoare. Noi, bibliotecari și directori, am cuantificat, prin cataloagele bibliografice și expozițiile de prezentare, roadele unor eforturi imense și astfel credem că am contribuit la valorizarea cuvântului scris. Însă cei care oferă cititorilor emoția și lumina cunoașterii, sunt scriitorii și editorii.”, este de părere Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

La eveniment sunt așteptați oaspeți de seamă, oficialitățile județului și ale municipiului, manageri și directori de instituții, parteneri și colaboratori, scriitori, editori, jurnaliști și bibliotecari, întreaga comunitate culturală sătmăreană.

Inițiatorii și organizatorii Anului editorial sătmărean transmit calde mulțumiri sponsorilor evenimentului: Compania Zollner, Cramele Rătești și ATC Creativ & Unic.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 5, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.