Întâlnire culturală în cadrul parteneriatului ”Tinerețea cărților-Cărțile tinereții” la Odoreu

În cadrul parteneriatului ,,Tinerețea cărților – Cărțile tinereții”, încheiat între Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Inspectoratul Școlar Județean, vineri 06.03.2020, la școala Gimnazială Odoreu, a avut loc o întâlnire a oamenilor de cultură, Felician, scriitor, Gil Pietrar, jurnalist și Adrian Lupescu, poet și cantautor, toți trei, foști elevi ai școlii din Odoreu.

Directorul instituției, Livia Sarca, i-a prezentat pe cei trei, subliniind performanțele acestora în domeniul literar și jurnalistic. Felician Pop a vorbit despre rolul lecturii în educație și cât de important este ca un profesor să se preocupe în mod real de elevi. Gil Pietrar, a rememorat frumoșii ani de școală, reliefând faptul că dascălii care fac eforturi pentru pregătirea elevilor, merită tot respectul.

Adrian Lupescu a prezentat foștilor săi colegi volumul său de debut, ,,Aici începe altceva” și a interpretat câteva melodii de muzică folk, împreună cu Felician Pop, pe versuri și muzică proprii, foarte apreciate de numeroasa asistență prezentă, formată din dascăli și elevi.

A fost un interesant dialog între generații, cu atât mai mult cu cât Gil Pietrar și Adrian Lupescu sunt discipolii lui Felician Pop, care au demonstrat că talentul și perseverența sunt cheia succesului.

,,Sunt foarte mândră de faptul că trei importanți exponenți ai culturii sătmărene, din generații diferite, au fost elevii acestei școli și nu numai că nu au uitat acest lucru, dar se și mândresc cu asta și revin cu plăcere și emoție în școala în care și-au pus bazele carierei lor. Școala din Odoreu, a dat mulți oameni valoroși și sperăm că acest frumos proces, va continua!”, a declarat Livia Sarca, directorul școlii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 martie 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.