România va produce măști medicinale, combinezoane și biocide, pentru a nu mai apela la import

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a discutat cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane. Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide.

Virgil Popescu: ”În curând, în România, va începe producţia de materiale esenţiale: măşti, combinezoane, biocide. Am găsit solidaritate şi bunăvoinţă din partea mai multor producători. Sunt optimist că vom reuşi să producem săptămâna viitoare sau la sfâşitul săptămânii viitoare prima mască de protecţie în România.

Sunt mai multe companii interesate, noi sprijinim pe absolut toate companiile care doresc să facă acest lucru. Împreună cu Ministerul Finanţelor, vom pune la dispoziţia mediului de afaceri credite preferenţiale pentru asemenea tipuri de producţie.

Vă mai dau o veste bună: Farmec Cluj a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat astăzi cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 18, 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.