Orașul Tășnad atribuie contracte de finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit

Orașul Tășnad face cunoscută intenţia de a atribui contracte de finanţare nerambursabilă, pentru anul de execuție bugetară 2020, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Finanţările nerambursabile se acordă pentru proiecte în domeniul activităților culturale din Calendarul evenimentelor culturale multianuale, sociale şi pentru cultele religioase, conform bugetului de venituri şi cheltuieli al orașului Tășnad, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Tăşnad nr. 11/2020.

Sumele au fost alocate prin Hotărârea Consiliului Local al Orașului Tășnad nr. 21/2020, pentru domeniile: cultural din Calendarul evenimentelor culturale multianuale – 190.000 de lei, social – 100.000 de lei, culte religioase – 120.000 de lei.

Informaţiile privind condiţiile de finanţare şi procedura de selecţie a proiectelor sunt prevăzute în Regulamentul de finanţare nerambursabilă din fondurile alocate de la bugetul local ale orașului Tășnad, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Tăşnad nr. 30/2016, cu modificările și completările ulterioare și se pot obţine de la Primăria Orașului Tășnad – Compartimentul de relații cu publicul sau de pe pagina de facebook a instituţiei Primăria Orașului Tășnad – Tasnád Város Polgármesteri Hivatala,

Solicitanţii vor depune documentaţia prevăzută în Regulamentul de finanţare nerambursabilă din fondurile publice ale orașului Tășnad, alocate pentru susţinerea unor activităţi nonprofit de interes local, în două exemplare (original şi copie), redactată în limba română, precum și în format electronic (pe suport fizic sau va fi transmisă la adresa de e-mail: office@primariatasnad.ro), la Compartimentul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Orașului Tășnad, str. Lăcrămioarelor, nr.35, Tăşnad, judeţul Satu Mare.

Vor fi supuse evaluării numai solicitările care întrunesc următoarele criterii generale de selecţionare:

a). programele şi proiectele sunt de interes public local;

b). promovează şi adaugă identitate  imaginii oraşului Tăşnad;

c). este dovedită capacitatea organizatorică şi funcţională a beneficiarului finanţării prin:

– experienţă în domeniul administrării altor programe şi proiecte similare;

– capacitatea resurselor umane de a asigura desfăşurarea programului sau proiectului la nivelul propus;

– experienţă în colaborare, parteneriat cu autorităţile publice, cu alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, după caz.

Având în vedere prevederile legale și ultimele reglementări privind evoluția Coronavirusului COVID-19, este de o importanță majoră alocarea sumei de 100.000 de lei pentru finanțarea programelor sociale de la nivelul UAT Tășnad, astfel încât data limită de depunere a proiectelor pentru toate categoriile este de 4 aprilie 2020.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 martie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.