Număr unic de ajutor. Să avem grijă de persoanele vârstnice și/sau vulnerabile!

Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială continuă demersurile pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, în contextul instituirii stării de urgență și a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest scop, a pus la dispoziția cetățenilor numărul unic de ajutor: 0748-109853.

Puteți apela cu încredere la specialiștii D.A.S, pe acest număr în următoarele cazuri:

Dacă aveți nevoie de ajutor (alimente, medicamente, cazuri sociale)

Dacă cunoașteți pe cineva cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători, care are nevoie de ajutor

Pe lângă dispeceratul telefonic, aveți la dispoziție formularul de ajutor pe adresa: bit.ly/ajutorsm

Apel către societățile comerciale: grupul de lucru comun al DAS și al ONG-urilor din domeniul social primește solicitări pentru pachete de alimente de la vârstnici și nevoiași, dar cadrul legal nu le permite să le ajute în mod direct.

Din acest motiv, lansează apel către societăți comerciale ca în limita posibilităților, să ofere pachete de alimente persoanelor vârstnice de peste 65 de ani, fără aparținători, care sunt izolați la domiciliu.

Donațiile de alimente vor fi distribuite de către asistenții sociali din cadrul instituției, acelora care nu au posibilitatea să se aprovizioneze. Rugăm societățile comerciale care doresc să ne ajute să completeze formularul de ajutor, secțiunea 3: bit.ly/ajutorsm

Totodată, Primăria face, din nou, apel la sătmăreni să respecte toate deciziile luate la nivel național și să își ia toate măsurile necesare pentru protejarea lor și a celorlați. Fiți responsabili! Protejați-vă familia și stați acasă! Împreună vom trece peste această perioadă, totul va fi bine!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 martie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.