În 7 luni, depozitul ecologic de la Doba va avea o nouă platformă funcțională

În data de 1 aprilie 2020, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru platforma de gunoi – celula numărul 2 din cadrul Depozitului Ecologic Regional de Deșeuri Nepericuloase Doba. Conform contractului încheiat cu SC SECVISION BUSINESS SOLUTIONS SRL, termenul de realizare a lucrărilor este de 7 luni.

Consiliul Județean Satu Mare cofinanțează lucrarea cu 1.500.000 de lei, iar operatorul, Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din Județul Satu Mare, asigură din venituri proprii suma de 4.381.452 de lei.

Prin construirea celei de-a doua celule, se asigură continuitatea preluării și eliminării deșeurilor din județul Satu Mare, având în vedere faptul că celula nr. 1 va atinge capacitatea maximă de stocare la sfârșitului anului 2020. Noua celulă se va întinde pe o suprafață de 2,7 hectare și se estimează că va avea o capacitate de preluare a deșeurilor pentru următorii 6 ani. Terenul pe care se construiește se află în proximitatea celulei numărul 1, care se întinde pe o suprafață de 5 hectare.

Celula nr. 1 a fost dată în folosință în anul 2011. Cu toate că inițial, perioada maximă de utilizare a fost estimată la cel mult cinci ani, această celulă și-a dublat durata de utilizare datorită achiziției unor utilaje moderne încă din anul 2011, utilaje care asigură o tasare a deșeurilor semnificativ mai mare față de utilajele clasice.

Depozitul ecologic de la Doba preia anual aproximativ 70.000 de tone de deșeuri menajere, vegetale, din construcții și desființări și deșeuri nepericuloase industriale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 2, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.