Președintele Klaus Iohannis: Prelungim starea de urgență în România, cu încă 1 lună

Președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România cu încă o lună de zile, începând de săptămâna viitoare. Președintele Klaus Iohannis a explicat că prelungirea este absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control. Anunțul a venit după o nouă ședință pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Klaus Iohannis: ”În comparație cu alte țări creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa mare cum am observat, de exemplu, în țări unde avem mulți români – mă gândesc la Italia, la Spania. Acest lucru, evident, vine din faptul că noi din timp am luat măsuri foarte ferme.

Însă trebuie să vă avertizez foarte clar: Nu este momentul să ne relaxăm; în niciun caz nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Toți experții, toți medicii ne spun că evoluția epidemiei în continuare depinde de felul în care respectăm indicațiile autorităților.

O veste bună: La început, se știe că a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție – măști, combinezoane, ventilatoare. Iată că avem deja primele rezultate semnificative ale măsurilor luate de Guvern. În acest fel, primim încă în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști de protecție pentru forțele de ordine – jandarmi, polițiști -, aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. Vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 de combinezoane de protecție pentru medici și personalul medical.

Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret, în cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține lucrurile, pentru a ține evoluția epidemiei sub control.”

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Dr. Nelu Tătaru (Sănătate), Florin Cîţu (Finanțe), Ion Marcel Vela (Interne), Cătălin Predoiu (Justiție), Nicolae Ionel Ciucă (Apărare), Virgil Popescu (Economie) și Violeta Alexandru (Muncă), și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 6, 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.