Facilități după modelul austrian, pentru pacienții și medicii de la SJU Satu Mare

Consilierii judeţeni au aprobat în ședința ordinară de luni, 27 mai, documentaţia tehnico-economică necesară amenajării accesului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 700.000 lei.

sedinta-cjPrin aprobarea acestui proiect de hotărâre se face un pas important către „umanizarea sistemului sanitar, sens în care se fac eforturi în toată ţara. Acest aspect nu interesa în anii trecuţi pe nimeni. Ambianţa contează foarte mult pentru tratarea bolnavilor”, a spus acad. Dr. Virgil Enătescu. Acesta a adus și câteva completări la proiectul iniţial propus spre aprobare. S-a mai propus amenajarea unei mici librării unde aparţinătorii să poată cumpăra cărţi bolnavilor, dar şi un chioşc de ziare.

Vicepreşedintele Consiliului Județean, Mircea Govor a declarat că este vorba despre un proiect promis de mai multă vreme sătmărenilor. Va fi un spaţiu pentru amenajarea unei cofetării și a unei cafenele pentru aproximativ 30 de persoane. Modelul este preluat din Austria, unde Mircea Govor a fost împreună cu preşedintele Consiliului Județean, Adrian Ştef. Se dorește finalizarea investiţiei în câteva luni. Prin acest demers se are în vedere oferirea unor condiţii cât mai bune, atât pentru pacienţii din spital, cât şi pentru cadrele medicale.

Consilierii judeţeni au votat şi proiectul de hotărâre cu privire la „aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne pentru realizarea de investiţii publice de interes judeţean în domeniul sănătăţii”. Adrian Ştef a declarat că este vorba despre achiziţionarea de echipamente şi aparatură medicală pentru a putea modifica clasificarea SJU de la gradul III la gradul II. Astfel, vom avea beneficii mai mari la contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Medicilor specialişti şi şefilor de secţii li s-a solicitat să alcătuirea unui necesar de echipamente şi aparatură medicală. Suma necesară se ridică aproximativ la 11.000.000 lei.

A fost aprobat şi proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului consolidat al judeţului Satu Mare. Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de luni deoarece hotărârea cu privire la suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii a fost publicată în Monitorul Oficial (MO) în data de 23 mai, fiind nevoie de trei zile pentru ca aceasta să intre în vigoare. Potrivit lui Adrian Ștef, a fost primită suma de 3.300.000 lei pentru plata arieratelor, respectiv pentru continuarea investiţiei la Policlinica veche de pe strada Gheorghe Lazăr.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 mai 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.