Locuitorii din Gerăușa vor avea rețea de apă, canalizare și o stație proprie de epurare

În urma întocmirii, depunerii și câștigării de către Primăria Orașului Ardud a proiectului ”Alimentare cu apă și canalizare cu stație de epurare în localitatea Gerăușa, oraș Ardud, județul Satu Mare” cu finanțare prin PNDL, locuitorii din Gerăușa vor avea din acest punct de vedere confortul atât de necesar traiului decent și civilizat.

La data realizării acestor fotografii, 28 aprilie, lucrările au avansat până la stadiul instalării căminelor, vremea fiind până zilele trecute favorabilă continuării susținute a muncii. Potrivit Primăriei Orașului Ardud, proiectul are în vedere introducerea apei și canalizării la fiecare din cele 268 de gospodării în parte, până la limita de proprietate a fiecăreia. Rețeaua de apă și canalizare însumează în total 8,2 kilometri.

Proiectul are ca termen de finalizare anul 2021. Va asigura condiții civilizate, necesare confortului de bază tuturor locuitorilor satului Gerăușa, precum și celor care vor dori să se reîntoarcă sau să se stabilească în această frumoasă așezare de la poalele Codrului.

Potrivit datelor recensământului din anul 2011, satul avea 421 de locuitori. În câțiva ani însă, localitatea s-a depopulat constant.  Se speră că prin îmbunătățirea netă a condițiilor de trai, acest lucru se va schimba în viitor.

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Marius Duma declară că este unul proiectele depus pe P.N.D.L, nu a fost inclus la finanțare din prima, a fost redepus, s-a perseverat până a fost câștigat. Din cauza zonei deluroase, s-a ales varianta ca Gerăușa să aibă propria stație de epurare. ”Este o necesitate pentru localitate, pentru a o ridica pe un stadiu superior al dotărilor, a aduce confort și civilizație. Odată cu acest proiect, Gerăușa, pe lângă frumusețea satului, va beneficia și de utilități, avantajele unor dotări care deocamdată lipsesc. Va crea o atracție sporită pentru localitate. Sunt cei care vin din Satu Mare și se mută aici, cumpără case, construiesc. Drumul de legătură Ardud – Gerăușa este asfaltat, sunt rețele electrice pe toate străzile. Însă, mai urmează mult de lucru. Prin lucrările la rețeaua de apă și canalizare, s-a creat o stare de disconfort care nu poate fi evitat. Tot satul este brăzdat de șanțuri. După terminarea lucrărilor, vor trebui pietruite, asfaltate, reparate străzile”, spune Ovidiu Marius Duma.

Racordul de la rețeaua stradală de apă și până la fiecare proprietate este inclus în proiect, deci localnicii nu vor avea de plătit. Primăria Ardud speră ca până în toamnă să se încheie lucrările din interiorul localității, iar la anul să se finalizeze forajul și stația de epurare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 aprilie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.