Campania ”Împreună pentru tășnădeni” a continuat pentru cea de-a patra săptămână

Din cauza urmărilor situației de urgență provocate de pandemia de coronavirus, pentru cea de-a patra săptămână consecutiv, Organizația Caritas Catolică Tășnad, cu sprijinul finnciar al unor persoane fizice, juridice și a voluntarilor, a realizat zilele trecute o nouă acțiune săptămânală din cadrul campaniei umanitare ”Împreună pentru tășnădeni”. În total acțiunea va dura opt săptămâni.

Locuitorii din orașul Tășnad și din localitățile aparținătoare, în vârstă, mai ales peste 65 de ani, cu venituri mici, sau cu probleme de sănătate, persoane care nu se pot descurca singure, alături de familiile de romi, au primit și în cursul acestei săptămâni un număr de 520 de pachete cu alimente.

Potrivit coordonatorului Organizației Caritas Catolice Tășnad, Anita Boier, pachetele săptămânale cu alimente conțin diverse produse, precum: pâine, făină, zahăr, ulei, conserve de carne cu fasole, paste făinoase și alte alimente consistente. Angajații și voluntarii Organizației Caritas Catolice Tășnad se ocupă personal cu alcătuirea pachetelor și împărțirea lor după acest sistem care deja dă rezultate, de patru săptămâni.

Săptămânal, sunt două zile în care are loc împărțirea pachetelor cu alimente: miercurea în cartierul romilor (Petru Maior), iar joia în celelalte cartiere ale orașului Tășnad. În cartierul romilor, voluntarii Caritas în colaborare cu Poliția Locală a orașului Tășnad, își duc la bun sfârșit misiunea, fără probleme. Toți cei care iau parte la acțiune, o fac fiind dotați cu mijloace de protecție, atât pentru a-și proteja sănătatea proprie, cât și a celor cu care intră în contact.

De la o săptămână la alta, angajații  Caritas Tășnad și voluntarii implicați în aceste acțiuni, dovedesc empatie, aplecare și dragoste pentru semenii lor aflați în lipsuri. În lumea de astăzi, este un sentiment liniștitor să aflăm că mai există oameni ce ajută imediat pe semenii lor și comunitatea din care fac parte, care își sacrifică timpul și mijloacele materiale pentru a-i ajuta pe alții, în aceste vremuri grele. Pentru susţinerea acestei campanii, este binevenit orice ajutor din partea oricărei firme sau persoane, în general donaţii de orice valoare, către Caritas, ori sprijin prin muncă voluntară (persoane sănătoase, de preferinţă, sub 50 ani), mai ales pentru cumpărături şi plata facturilor, etc. pentru persoanele de peste 65 ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 mai 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.