Dispariții inexplicabile ”Marea Diavolului” sau ”Triunghiul Dragonului” din Japonia

Nu departe de coastele japoneze există un punct unde se spune că apele înghit ambarcațiuni și avioane, fără nicio explicație. Zona se numește ”Marea Diavolului”, sau ”Triunghiul Dragonului”, un loc cu o mare intensitate a acțiunii vulcanice. Aici se înregistrează valuri uriașe (tsunami) de până la 30 de metri înălțime, ca urmare a erupțiilor vulcanice. Pescarii ocolesc zona, de teamă că nu se vor mai întoarce niciodată.

În antichitate, japonezii spuneau că în această zonă trăiesc ființe demonice și că ele ar atrage în adâncuri și avioanele zilelor noastre. La începutul anilor 1950 au dispărut peste 500 de oameni. Nu a rămas nicio urmă din ei. Astfel, în 1952 vasul Katyo Maru a pornit, la bord cu oameni de știință să elucideze cauzele disparițiilor. Vasul a dispărut pur și simplu.

În anul 1966 cargoul Valiente are aceeași soartă. La locul dispariției cargoului s-a văzut un efect luminos, rar, la câțiva metri de la suprafață. S-a crezut că e vorba de submarine. Unii sugerau existența OZN-urilor, dar autoritățile niciodată nu au luat disparițiile în serios.

În 1967 s-au observat niște benzi cu luminozitate care se deplasau sub nivelul de suprafață al apei. O lumină era văzută de marinarii de pe o corvetă. Nu s-a putut explica fenomenul. Ar putea fi vorba despre bancuri de pești luminiscenți. În 1975 o șalupă de coastă dădea indicații unui cargou care se afla în flăcări. Echipajul a văzut niște lumini verzi, cărora nu li s-a putut da vreo explicație. Nici în prezent nu cunoaștem cauzele dispariției echipajelor și navelor, sau ce sunt cu adevărat benzile de lumină submarine.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 mai 2020. Filed under Curiozități. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.