Activități de prevenire și antidrog în mediul online ale Poliției sătmărene până în 4 iunie

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare în perioada 4 mai – 4 iunie a.c., vor desfășura activități de prevenire în mediul online, adaptat contextului actual în care se realizează sesiunile informativ – preventive.

Domeniile abordate vizează prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum și prevenirea unor comportamente de risc asociate consumului de substanțe interzise.

Activitățile de prevenire în mediul online au debutat cu organizarea unor întâlniri cu profesorii consilieri școlari și profesorii diriginți din liceele sătmărene, ocazie cu care s-au abordat anumite teme de interes comun, axate pe siguranța în mediul online și prevenirea consumului de droguri.

Pe baza materialelor suport oferite în prealabil (filme, spoturi, prezentări power–point), specialiștii în prevenire au interacționat cu profesorii participanți, oferind recomandări privind modalitatea de abordare a subiectelor. S-a încercat oferirea unor modele practic – aplicative de abordare a temelor, din perspectiva prevenirii, profesorii fiind familiarizați astfel cu aspectele pedagogice fundamentale în vederea implementării activităților de prevenire.

Cadrele didactice participante au facilitat accesul la întâlnirile cu grupuri de elevi de liceu, modalitatea de interacționare în mediul online cu tinerii apropiindu-ne de particularitățile unei sesiuni informativ – preventive de tipul face to face.

Echipa de specialiști – reprezentanți ai Poliției, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, consilieri școlari și profesori diriginți care au participat anterior la formarea online – a propus elevilor o modalitate interactivă de abordare, desfășurată sub forma unor discuții libere, pornind de la răspunsurile la întrebările ,,Cum vă petreceți timpul stând acasă? Ce vă lipsește cel mai mult? Care vă sunt activitățile preferate, în această perioadă?”.

Legislația care reglementează domeniul siguranței în mediul online și a consumului de substanțe interzise a fost adusă în prim plan , pornind de la exemple concrete, adaptat particularităților de vârstă ale tinerilor participanți și pe baza experienței acumulate de către aceștia.

Susținerea în mediul on – line a activităților preventiv – informative vine în susținerea unui deziderat comun al familiei, școlii și instituțiilor implicate în asigurarea unui climat de siguranță pentru tineri, având statutul de elev, fiu/fiică, nepot/nepoată sau persoană dragă, pe care o dorim în siguranță și îi vrem binele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 mai 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.