”Împreună pentru Tășnădeni” a ajuns la final. Ajutor pentru sute de oameni aflați în nevoi

Odată cu sfârşitul stării de urgenţă generată de răspândirea virusul SARS-COV-2 s-a terminat şi acţiunea intitulată “Împreună pentru Tăşnădeni”, care s-a desfășurat timp de 6 săptămâni. Au fost împărțite 3.120 de pachete cu alimente, unui număr total de 520 de beneficiari. 

O parte din voluntarii implicați

În cadrul acestui proiect, în colaborare cu Primăria Oraşului Tăşnad, cultele religioase istorice tăşnădene, prin ajutorul financiar şi material al unor persoane fizice şi juridice, au fost distribuite de către personalul Asociaţiei Caritas Catolică Oradea filiala Tăşnad şi voluntarii asociaţiei pachete cu alimente pentru familii/persoane cu situaţie financiară foarte grea sau persoane care au probleme grave de sănătate, şi cele din satele aparţinătoare şi comunităţile de romi din localitate.

Aşadar, săptâmânal au fost distribuite 520 de pachete, cu care s-au uşurat greutăţile cauzate de această pandemie beneficiarilor. După câteva ocazii oamenii ne-au primit cu lacrimi în ochi, dar cu zâmbetul pe buze, exprimând prin această cale recunoştinţa lor; abia au aşteptat să le bată cineva la uşă şi să poată prelua pachetele cu alimente.

Pachetele au fost pregătite şi distribuite după un regulament strict, respectând măsurile de precauţie, şi având grijă de sănătatea angajaţilor, voluntarilor şi al persoanelor din împrejurime. Angajaţii şi tinerii voluntari, cei care au participat la această acţiune au dat dovadă de entuziasm şi perseverenţă de la o săptămână la alta. A fost o persoană care a contribuit cu maşina proprie la această acţiune nobilă.

În paralel cu această campanie, angajaţii asociaţiei au încercat să răspundă la cererile persoanelor vârstnice, ca de exemplu efectuarea cumpărăturilor, obţinerea medicamentelor, achitarea facturilor, dar de aceste servicii se va putea beneficia şi în perioada următoare.

Prin această cale mulţumim în primul rând sponsorilor pentru ajutorul acordat, dar şi angajaţilor şi voluntarilor, pentru că au contribuit ori prin ajutor financiar ori cu timpul lor liber pentru a ajuta oamenii nevoiaşi în aceste vremuri grele.

Avem rugămintea faţă de locuitorii oraşului Tășnad şi ai satelor aparţinătoare ca să se comporte în continuare disciplinat şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur.

Boier Anita

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 mai 2020. Filed under Social, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.