Expoziția ”Cornul abundenței. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană” la Muzeul Județean

La Muzeul Județean Satu Mare, cu ocazia Zilei Internațională a Muzeelor, s-a deschis expoziția ”Cornul abundenței. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană”. Parteneri: Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Consiliul Județean Satu Mare, Filarmonica Dinu Lipatti.

Expoziția stă sub semnul luxului și al abundenței, reunind cele mai spectaculoase piese de vestimentație și podoabă din colecția medievală și premodernă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Sunt expuse peste 200 de piese de podoabă și de vestimentație, precum și arme decorative, menite să reflecte ținutele de gală ale lumii nobiliare din Transilvania.

În contextul restricțiilor de călătorie ce le impune situația actuală, expoziția ”Cornul Abundenței” oferă sătmărenilor un contact direct cu obiecte de patrimoniu de înaltă valoare.

Vernisajul expoziției, realizat de Ziua Internațională a Muzeelor, în parteneriat cu Filarmonica Dinu Lipatti, Satu Mare dorește să fie un eveniment care relansează viața culturală a orașului și a județului. Artiștii Mihalca Mija Alina (vioară), Kovács Emőke (vioară) și Catuna Dan (violoncel) au interpretat lucrări de Jean-Baptiste Lully, Henry Purcell și Antonio Vivaldi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 mai 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.