Zona Metropolitană Satu Mare, nedefinită juridic. Declarația rămâne obligatorie

În cadrul ședinței de lucru săptămânale din data de 19 mai 2020 cu reprezentanții structurilor M.A.I., s-a decis că aliniatul 3 al articolul 17 privind excepțiile la interdicția deplasării persoanelor din Hotărârea CNSU nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național nu se poate aplica în județul Satu Mare pentru nicio aglomerare de localități.

Această decizie a fost luată întrucât în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială ca zonă metropolitană în baza art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi.

Drept urmare, pe perioada stării de alertă, toți cetățenii județului Satu Mare care se deplasează în afara localității de domiciliu au nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Persoanele care se deplasează în scop profesional în altă localitate au nevoie de unul dintre cele 3 documente justificative: legitimația de serviciu, sau adeverință de la angajator, sau declarația pe propria răspundere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 mai 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.