Lucrările pe drumurile județene 108P, 108R și 196, Beltiug Băi – limită Sălaj, în pregătire

Mai multe localități sătmărene s-au implicat în demararea unui proiect de modernizare deosebit de important pentru județul Satu Mare, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și din cel turistic. Lucrările pe drumurile județene 108P, 108R și 196 pe ruta Beltiug Băi-Dobra-Corond-Bogdand-limita de județ Sălaj sunt, în prezent, în faza de pregătire.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, vicepreședinte și Ioan Seres, directorul Direcției Tehnice, au inspectat azi, etapa de lansare a proiectului.

Pataki Csaba a declarat: „Este vorba despre întreaga zonă dintre Someș și Crasna, o porțiune de drum care afectează aproape 18.000 de oameni. Drumul în cauză urmează să lege două drumuri naționale, facilitând accesul către Zalău-Cluj Napoca, respectiv către Baia Mare.

Proiectul are un impact benefic, nu doar asupra locuitorilor zonei, ci și asupra traficului, deoarece timpul de călătorie dintre județe se va reduce semnificativ. Nu în ultimul rând, lucrarea prezintă un uriaș potențial turistic, dacă ne gândim la cramele din Beltiug și Dobra, la ștrandul din Beltiug sau la conacurile Degenfeld și Wesselényi din Hodod.

Lucrările de modernizare, în valoare de 55 milioane de lei, fără TVA, se vor desfășura pe o lungime de 38 kilometri, iar durata aproximată este de 18 luni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 19, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.