La Doba se lucrează intensiv la construirea celei de-a 2-a celule a platformei de gunoi

Consiliul Județeam Satu Mare face un nou pas înainte pentru un mediu mai curat în județul Satu Mare. La Doba, sunt în plină desfășurare lucrările pentru construirea celei de-a doua celule a platformei de gunoi din cadrul Depozitului Ecologic.

Constructorul a decopertat terenul peste care se va așterne un material impermeabil care va etanșeiza solul și se lucrează la formarea digurilor de pământ, înalte de 2 metri, care vor marca perimetrul noii celule.

”Celula numărul 1 va atinge capacitatea maximă de stocare la sfârșitul anului 2020, iar prin realizarea celei de-a doua celule practic asigurăm continuitatea preluării deșeurilor din județul Satu Mare prin una dintre cele mai moderne gropi de gunoi din țară”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, care alături de vicepreședintele Ioan Rus au verificat astăzi stadiul lucrărilor.

Claudiu Ardelean, managerul Depozitului Ecologic Regional de Deșeuri Nepericuloase Doba, spune că: “Celula numărul 2 este extrem de importantă pentru întreg județul Satu Mare, fiind partea finală a serviciului de salubrizare. Fără existența acesteia întreg sistemul de salubrizare s-ar bloca, având în vedere faptul că serviciul de salubrizare este unul esențial, fără de care populația, agenții economici, instituțiile publice nu pot exista”.

Valoarea întregii lucrări este de 4,8 milioane de lei cu TVA, din care 1,5 milioane de lei reprezintă confinanțarea asigurată de Consiliul Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 mai 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.