Primăria și Consiliul Local Ardud au adus eroilor neamului omagiul și respectul cuvenit

Nici în vremea pandemiei, ardudenii nu au omis să aducă un omagiu și cinstirea cuvenită eroilor neamului românesc. În ziua de joi, 28 mai, de Sărbătoarea Înălțării Domnului, Primăria și Consiliul Local Ardud au depus coroane de flori din partea tuturor cetățenilor orașului, la Monumentele și Cimitirele Eroilor din Ardud și localitățile aparținătoare: Ardud, Mădăras, Baba Novac și Gerăușa.

Acțiunea a fost inițiată și realizată cu respectarea tuturor recomandărilor și normelor din această perioadă. Un semn de recunoștință față de jertfa înaintașilor noștri și cu ocazia Zilei Eroilor. 

Au participat primarul Ovidiu Duma, viceprimarul Nuszer György, Mîndruț Ion de la Poliția Locală Ardud, consilierul local Vasile Sighiartău, referenții culturali ai Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea”, Daniel Dod și Ștefan Berci.

După depunerea coroanelor de flori, participanții au aprins și lumânări la mormintele eroilor. În locul Te-Deumului ce se obișnuia să fie săvârșit în public cu fiecare astfel de ocazie. În toate bisericile au avut loc azi slujbe pentru sufletele eroilor, în cadrul Liturghiei de Înălțarea Domnului. 

Eroii cinstiți și omagiați astăzi au luptat cu vitejie pentru țara lor. Și-au dat viața pentru ca noi să ne bucurăm azi de libertate. O libertate pe care de multe ori o înțelegem cu totul altfel decât și-ar fi dorit ei, eroii neamului nostru. Jertfa lor mântuitoare ne redă azi un strop din demnitatea pierdută de-a lungul timpului. Ne face să fim mândri că suntem români și să ridicăm fruntea plecată sub povara greutăților și umilințelor îndurate, mai mult ca oricând. Astăzi se face pomenirea tuturor eroilor, ostașilor și luptătorilor români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea  patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.

Conform datelor istorice, în mijlocul bătăliilor purtate în jurul localității Gerăușa, au murit soldați români din diferite arme. Odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, societatea românească în semn de cinstire a ridicat diferite monumente pentru a omagia jertfa acestor oameni. Cei de astăzi cinstesc la rândul lor această jertfă și aduc un elogiu celor căzuți pe câmpurile de luptă. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 28, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.