Premierul Ludovic Orban: Propunem prelungirea stării de alertă, pentru 30 de zile

Guvernul a adoptat hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie. Guvernul a luat şi decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor.

Premierul Ludovic Orban: ”Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie.

Am aprobat noi măsuri de relaxare: reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness și aerobic, se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii.

Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Va fi un număr restrâns de credincioși permis în interior, deci slujbele se vor ține și în interior și în exterior, cu respectarea regulilor. Vor fi reguli de distanțare socială, reguli pentru purtarea măștii în interior, se va face dezinfecție.

Măsurile pe care le-am luat gradual au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic. Am luat măsurile de deschidere acolo unde există un risc mic, sau, dacă există un risc, se poate asigura protejarea cetățenilor. ”

După adoptarea în Guvern, hotărârea privind starea de alertă trebuie să fie aprobată și de Parlament.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 iunie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.