Copiii vor primi produse locale, diversificate, în cadrul programului ”Cornul și laptele”

Prefectul Radu Bud a convocat azi în ședință de lucru reprezentanții Comisiei județene pentru aplicarea Programului pentru Școli al României 2017-2023 în contextul finalizării programului guvernamental ”Cornul și laptele” și demararea unei noi proceduri de achiziție de produse destinate preșcolarilor și elevilor pentru următorii 3 ani.

La propunerea președintelui Consiliului Județean Pataki Csaba, în cadrul ședinței au fost stabilite tipurile de produse care se vor acorda preșcolarilor și elevilor pe parcursul următorilor trei ani pe lângă corn, lapte, biscuiți și măr, suplimentar, timp de două săptămâni pe an.

La nivelul județului Satu Mare, la stabilirea produselor alimentare ce urmează să fie introduse, s-a ținut cont ca alimentele să nu fie perisabile și să fie produse local pentru a promova astfel producătorii sătmăreni. Astfel, la nivelul județului s-a stabilit că preșcolarii și elevii vor primi miez de nucă, alune, prune uscate, miere de albine, cașcaval/brânză, iaurt.

Din anul școlar 2020-2021, autoritățile publice locale/primăriile pot demara proceduri de achiziție pentru Programul Guvernamental ”Cornul și laptele”, cu respectarea normelor indicate prin hotărârea de Guvern.

De acest program vor beneficia începând cu noul an școlar 2020-2021, 32.800 de copii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 24, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.