În județ există în prezent trei focare active de pestă porcină africană, la porcul domestic

În cadrul ședinței săptămânale desfășurate astăzi, prefectul Radu Bud a analizat împreună cu șefii structurilor M.A.I. dispoziția secretarului de stat nr.I/1465/26.06.2020 privind aplicarea măsurilor din competența structurilor M.A.I. în contextul evoluției situației epidemiologice veterinare generată de răspândirea pestei porcine africane.

La nivelul județului există în prezent trei focare active de pestă porcină africană în localitățile Ardud Vii, Pir și Sanislău la porcul domestic pentru care se aplică procedurile specifice de eradicare a bolii.

În ultimele zile, polițiștii de frontieră se confruntă cu un nou val de refugiați care forțează punctele de trecere a frontierei în drumul lor spre Occident. Prefectul a solicitat o atenție sporită și vigilență maximă la frontieră pentru stoparea acestui fenomen infracțional, inclusiv filtre pe drumurile din județ.

Polițiștii sătmăreni vor acționa în această perioadă prin controale în domeniul alimentației publice pentru prevenirea și combaterea fenomenului evazionist și respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

În ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu COVID-19, la nivelul județului Satu Mare până în prezent sunt înregistrate 76 de persoane, nici un caz nou în ultimele 7 zile, ceea ce clasează județul nostru printre județele cu cel mai mic număr de persoane confirmate pozitiv la nivel național, fapt care denotă că sătmărenii au respectat măsurile dispuse de autorități. Până în acest moment au fost efectuate aproape 8.000 de teste, respectiv peste 6.500 de persoane testate.

Pentru a păstra sub control situația îmbolnăvirii cu noul coronavirus și evitarea răspândirii acestuia, prefectul îndeamnă sătmărenii să respecte în continuare măsurile de distanțare socială și să poarte măști de protecție în spațiile închise și le mulțumește pentru conduita avută.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 iunie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.