La Satu Mare încep acțiunile Primăriei de dezinsecţie împotriva țânțarilor și alte insecte

Primăria Municipiului Satu Mare va demara începând de joi seara, 9 iulie, acțiuni de dezinsecţie împotriva țânțarilor și a altor insecte generatoare de disconfort, în situația în care condițiile meteo vor permite acest lucru.

În vederea distrugerii acestor insecte (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve se vor executa tratamente de dezinsecție la sol în zonele publice, pe spațiile verzi și cursurile de apă.

În această primă fază se vor efectua tratamente la sol în parcuri, locuri de joacă și în cartierele de locuințe, după care va urma un aviotratament deasupra cursului Someșului, respectiv deasupra zonelor rezidențiale cu case.

Din cauza vremii nefavorabile nu a fost posibilă programarea mai devreme a acestei etape de dezinsecţie.

Totodată, Primăria Municipiului Satu Mare solicită asociațiilor de proprietari din municipiu să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primărie.

Este absolut necesar ca aceste lucrări să fie realizare atât de asociațiile de proprietari cât și proprietariI de case în grădini și spațiile aferente, pentru ca acțiunile să aibă efectul scontat.

De asemenea, rugăm apicultorii de pe raza municipiului Satu Mare să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine, pentru a evita contactul cu substanţele insecticide distribuite pe toate zonele verzi ale oraşului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 9 iulie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.