CSJM insistă pentru reabilitarea Autostrăzii Codrului și rezolvarea rapidă a situației

​Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a avansat în mai multe discuții termenul de 15 iulie 2020 pentru reluarea lucrărilor de întreținere a drumului județean DJ 193A Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodul de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești.

Termenul anunțat se referă la lucrări de întreținere, lucrările urmând a fi executate de firma Diferit S.R.L., cu care există un acord cadru încheiat pentru realizarea lucrărilor de întreținere pe toată rețeaua de drumuri județene. Intervenția celor de la Diferit S.R.L. va începe în cel mai scurt timp, în funcție de condițiile meteorologice și vor fi executate în intravilanul localităților Amați, Rușeni și Tătărăști.

Având în vedere că în cursul anilor 2019 și 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare, am efectuat lucrări de reparații curente, întrucât executantul este în insolventă și a cerut denunțarea contractului, drumul s-a degradat, proiectantul ​lucrării de modernizare fiind nevoit să schimbe soluțiile tehnice propuse în proiectul tehnic inițial, prin emiterea unei dispoziții de șantier care să actualizeze întreaga investiție prin refacerea măsurătorilor topografice, geotehnice și să propună noi soluții tehnice pentru podețe, șanțuri și partea carosabilă, astfel încât scopul investiției și valoarea să rămână neschimbate. Chiar dacă au fost emise noi soluții tehnice, asigurăm cetățenii că drumul județean va fi refăcut pe toată lungimea, cu aceiași lățime și capacitate portantă din proiectul tehnic inițial. În cursul zilei de ieri, am transmis noi informații de la proiectant către executant referitor la cantități și am aprobat, de principiu, soluția tehnică pentru redactarea dispoziției de șantier. Suntem în ultima fază de stabilire a subcontractării, care se va finaliza sub condițiile legii cu respectarea prevederilor legale.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu toți factori implicați pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat.

Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru rezolvarea rapidă și reabilitarea drumului, în condiții de legalitate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 iulie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.