500 de pacienți s-au tratat la secția de Urologie a S.J.U. Satu Mare în câteva luni

În octombrie 2019, Primăria și Consiliul Local Satu Mare au achiziționat pentru Secția de Urologie a Spitalului Județean Satu Mare un aparat Laser Holmium, care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive. În mai puțin de un an, aparatul a fost folosit de aproximativ 500 de pacienți.

”Am alocat în fiecare an sume pentru sistemul sanitar sătmărean. Am cumpărat aparatură pentru secțiile de Cardiologie și Urologie, iar anul acesta, la începutul lunii aprilie, am cumpărat un sistem automat de extracție care a dublat numărul de teste anti-Covid ce pot fi efectuate într-o zi la Spitalul Județean de Urgență. Vom continua să investim în sistemul medical sătmărean!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Până la achiziționarea aparatului, pacienții sătmăreni erau obligați să plece la Oradea, Cluj sau în străinătate pentru asemenea intervenții. În sistemul privat, o intervenție costă între 1.000 și 2.500 de euro.

”Estimările erau ca 300-400 de pacienți să beneficieze de aparatura achiziționată pentru Secția de Urologie. Mă bucur că am putut ajuta pacienții, scutind-i de drumuri inutile în alte spitale sau în străinătate, mai ales că avem și medici foarte buni la Satu Mare”, a mai precizat primarul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 iulie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.