Satu Mare va avea până la sfârșitul anului o autogară modernă, din bani europeni

Primăria Satu Mare a început construcția unui terminal pentru transportul public din municipiul Satu Mare, printr-un proiect în  valoare e 8 milioane de lei, finanțat de Uniunea Europeană. Terminalul este construit pe str. Botizului, pe un teren care până acum se afla în paragină.

Construcția terminalului este prevăzută a se finaliza până la sfârșitul acestui an.

„Miercuri a început construcția terminalului de călători de pe str. Botizului. Este un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de 8 milioane de lei. Am avut în vedere modernizarea transportului public în comun. Am achiziționat cu finanțare europeană deja 11 autobuze hibrid și vom mai cumpăra încă 6 autobuze. Acum a demarat construcția terminalului de călători, care va fi o autogară modernă.

Apoi, tot din fonduri europene vom amenaja un centrul de control și monitorizare a traficului în municipiul Satu Mare. Pot să spun ca în  următorul an, la fiecare 100 de lei pe care îi vom investi în oraș, 70 de lei provin din fonduri europene”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Totodată, va fi rezolvată și problema navetiștilor care vin la muncă și la școală în municipiul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 august 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.