Clădirea Ankora, viitor sediu al Bibliotecii Județene, cumpărată cu 11,9 milioane lei

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat cu fostul proprietar al clădirii Ankora, contractul de vânzare-cumpărare al imobilului de pe strada Iuliu Maniu nr. 2, în care va funcționa Biblioteca Județeană. Consiliul Județean a cumpărat imobilul cu suma de 11,9 milioane de lei, proiectul privind achiziția clădirii fiind aprobat de consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie.

Pataki Csaba: “Până nu demult, achiziționarea unei clădiri pentru mutarea bibliotecii părea a rămâne doar o promisiune a tuturor administrațiilor locale post-decembriste. În urmă cu 4 ani mi-am luat și eu acest angajament pe care am reușit să-l materializez astăzi, odată cu semnarea acestui contract. Prin această reușită oferim sătmărenilor dreptul de a avea acces la informație de calitate și evenimente culturale într-un spațiu mai larg, mai bine structurat și cu dotări moderne, economisind în același timp bani prin eliminarea chiriei”.

Fostul proprietar are obligația să predea imobilul, liber de orice sarcini, în maximum 60 de zile calendaristice de la data perfectării contractului de vânzare-cumpărare. După această perioadă urmează să se efectueze lucrări de reamenajare a spațiilor interioare, astfel încât acestea să corespundă noii destinații a clădirii, iar bunurile și colecțiile aflate în patrimoniul bibliotecii vor fi transferate în noul imobil.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 august 2020. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.