Program multianual de comemorare a eroilor căzuți în cele două Războaie Mondiale

Prefectul Radu Bud, la inițiativa asociațiilor de rezerviști militari din județul Satu Mare, alături de asociații civice și Consiliul Județean Satu Mare, a participat astăzi la o ședință de lucru pe tema implementării unui program oficial de activități de comemorare a eroilor neamului.

La ședință au fost prezenți și subprefectul Cosmin Bota, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, șefii tuturor unităților ce aparțin Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne din Garnizoana Satu Mare, asociațiile civice inițiatoare și președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Satu Mare.

Prefectul a apreciat inițiativa de a elabora un program multianual de comemorare a eroilor neamului căzuți în cele două Războaie Mondiale pe teritoriul județului Satu Mare.

Inițiatorii au prezentat scopul și rolul acestei propuneri prin care se dorește întreținerea locurilor de veci ale soldaților români căzuți în cele două Războaie Mondiale și totodată comemorarea sacrificiului lor, inclusiv pentru generațiile viitoare.

Prefectul a propus stabilirea unui program comun de activități în coordonarea Instituției Prefectului și cu implicarea autorităților publice locale și centrale, a unităților MApN și MAI aparținând Garnizoanei Satu Mare, a asociațiilor civice, atât de rezerviști, cât și de tineret.

Pe teritoriul județului Satu Mare sunt cartografiate și înregistrate 23 de morminte ale soldaților cunoscuți și necunoscuți căzuți în timpul celor două Războaie Mondiale, majoritatea fiind reabilitate în perioada 2018-2019 prin finanțarea asigurată de Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 12, 2020. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.