Proiectul ”Cetatea medievală Ardud – Tradiție și identitate” a fost declarat eligibil

Primăria Orașului Ardud informează că proiectul cu titlul “CETATEA MEDIEVALĂ ARDUD – TRADIŢIE ŞI IDENTITATE” depus de către UAT Oraș Ardud în parteneriat cu Primăria Veleatino din Ucraina, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră HUSKROUA ENI CBC 2014-2020, a îndeplinit criteriile de selecție din punct de vedere administrativ.

Proiectul a fost declarat eligibil, urmând a intra în etapa de evaluare tehnică, conform ghidului de finanțare.

Proiectul cuprinde trei obiective majore:

1. Zona Cetății – amenajare ca spațiu de ceremonii medievale (împrejmuire, poartă de acces, platformă pietonală, amenajare spațiu în aer liber – teatru de vară cu o capacitate de 500 de locuri)

2. Parcul Cetății – amenjare parc cu alei, mese, căsuțe din lemn, gazon cât și amenajarea a 31 de locuri de parcare, în suprafață totală de 8700 mp, fiind inclusă și zona monumentului Petőfi Sándor. Se dorește reconfigurarea întregii zone pentru activități și festivaluri cu caracter medieval și tradițional – meșteșuguri și târg pentru produsele tradiționale, cât și transformarea lacului în prezent secat in lac de agrement.

3. Tabăra micilor cavaleri – amenjarea unui complex pentru copii în suprafață de 2300 mp avand caracter multifuncțional: educativ, sportiv și recreațional.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 14, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.