Proiectul „Caravana pentru copiii romi din Județul Satu Mare” pornește la drum

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare vin în sprijinul comunităților defavorizate din județ prin dezvoltarea unui proiect de promovare a unui stil de viață sănătos. Proiectul se adresează unui număr de 250 de copii și 250 de părinți din 10 localități ale județului.

În următoarele 2 luni, specialiști în sănătate publică, cu sprijinul primăriilor partenere, vor susține sesiuni de informare, educare și conștientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei și a comunității în condiţiile pandemiei, dar vor fi organizate și sesiuni de educație non-formală prin susținerea unor spectacole de teatru de păpuși.

“În această perioadă sensibilă din punct de vedere sanitar, este foarte important să punem accent pe prevenție. În ultimii 4 ani, Consiliul Județean Satu Mare a investit foarte multe resurse financiare pentru asigurarea infrastructurii de sănătate, iar acest proiect care vine în ajutorul comunităților vulnerabile, prin promovarea unui stil de viață sănătos, este menit să întregească investițiile în sănătatea publică”, a declarat Nagy Szabolcs, administratorul public al județului.

Proiectul în valoare de 33.340 lei, beneficiază de un sprijin financiar în sumă de 30.006 lei din partea Agenției Naționale pentru Romi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 26, 2020. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.