Activiștii Partidului Verde Satu Mare fac un apel la curățenie și la protejarea naturii

”Nu e gunoiul meu, dar e planeta mea” – reprezintă un proiect al unui grup de acțiune civică din municipiul Satu Mare – coordonat de către Mihai Marcocean și dr. Călin Culcean – prin care se propune mobilizarea comunității sătmărene pentru conștientizarea importanței protejării naturii.

O primă acțiune a fost demarată în data de 10 octombrie, în pădurea din zona Medișa – comuna Viile Satu Mare, și care a constituit un succes, cu o participare a tuturor grupelor de vârstă, de la părinți până la copii.

Deoarece coordonatorii își propun să continue cu un număr cât mai mare de voluntari, sâmbătă 24 octombrie a fost organizată o nouă acțiune – în colaborare cu Primăria Micula – în zona pădurii Noroieni. 

Voluntarii care vor să se înscrie la următoarele acțiuni sunt rugați să apeleze numărul de telefon – 0752841549 – Mihai Marcocean.

Toți participanții vor primi mănuși de protecție, măști chirurgicale, saci menajeri și unelte de ridicare a deșeurilor.

”Cu pași mărunți, încărcați cu energie pozitivă, înarmați cu mănuși și saci menajeri, ne punem pe treabă! Vă așteptăm alături de noi!”, spune Mihai Marcocean, activist civic.

”Astfel de acțiuni vor fi organizate periodic, pentru a se da un semnal clar: nu este gunoiul nostru, dar este județul nostru, este planeta noastră! Natura nu are granițe și nici culoare politică. Haideți să dăruim demnitatea naturii ce ne ține în viață!” – dr. Călin Culcean, activist civic.

CINE SUNTEM. Proiectul ”Nu e gunoiul meu, dar este județul nostru” este demarat de către Mihai Marcocean și dr. Călin Culcean, doi sătmăreni care au pus bazele Partidului Verde la Satu Mare.

CE VREM. Prin acest proiect, inițiatorii își propun să facă un alt gen de politică, bazată pe implicarea activă a populației, indiferent de vârstă. Noi facem politica naturii, noi credem în capacitatea oamenilor de a deveni mai buni, mai conștienți de importanța protecției mediului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 octombrie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.