Magyar Lóránd: Piețele agroalimentare nu pot fi închise în perioada stării de alertă

Camera Deputaților a adoptat ieri, în calitate de for decizional, amendamentul susținut și votat de UDMR, care prevede ca piețele agroalimentare care funcționează în spații închise (tip hale alimentare), să rămână în continuare deschise. Deputatul UDMR Magyar Lóránd a explicat că închiderea piețelor ar afecta grav micii producători, iar o astfel de măsură nu susține economia locală.

„Guvernul nu a ținut cont de micii fermieri, de producătorii agricoli atunci când a luat decizia închiderii piețelor. O astfel de măsură nu favorizează nici economia locală nici consumatorii, care nu ar avea posibilitatea de a se aproviziona cu produse sezoniere. Conform amendamentului adoptat astăzi în Camera Deputaților, piețele nu mai pot fi închise în perioada stării de alertă. Prin măsura impusă, guvern folosește dublul standard față de micii producători, pentru că în timp ce a suspendat comercializarea produselor în piețele închise, supermarketurile au rămas totuși deschise”, a explicat deputatul Magyar Lórand, precizând că, în piețe vor fi respectate, în continuare, cu rigurozitate normele sanitare.

Legea va intra în vigoare după promulgare și publicarea în Monitorul Oficial.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 11, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.