Proiect al I.J.J. Satu Mare în colaborare cu Garda Națională din Ucraina, câștigător

În urma procesului de selecție, Proiectul întocmit de Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare în colaborare cu colegii din cadrul Gărzii Naționale din Ucraina a fost declarat câștigător. Pornind de la o tematică actuală, cea a provocărilor comune în domeniul securității și siguranței cetățeanului, s-a născut Proiectul ”Improved cross border security – Securitate transfrontalieră îmbunătățită, cod EMS ENI 2SOFT / 4.3 / 94”.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea criminalității organizate și dezvoltarea cooperării forțelor de ordine publică, în zona transfrontalieră, prin îmbunătățirea nivelului de securitate a populației care locuiește în regiunile Satu Mare și Zakarpattya.

În prima etapă a Proiectului, au fost achiziționate materiale specifice, constând în echipamente de protecție, echipamente de comunicații, echipamente de ghidare pe teren și un vehicul specializat.

Cea de a doua etapă se desfășoară în aceste zile la Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, care este gazda unei delegații formate din 5 ofițeri ai Gărzii Naționale din Ucraina. Militarii ucraineni vor prezenta jandarmilor sătmăreni aspecte teoretice legate de modul de intervenție în zona transfrontalieră.

Pentru început, jandarmilor sătmăreni le au fost prezentate principalele categorii de misiuni încredințate militarilor Gărzii Naționale din Ucraina.

Apoi, au avut ocazia să asiste la o serie de prezentări teoretice referitoare la modalitățile de intervenție folosite în mai multe scenarii, au putut viziona modul de gestionare a  unei situații de criză, iar în final le au fost prezentate materialele speficice aflate în dotarea colegilor ucraineni.

In perioada imediat următoare o delegație din cadrul Jandarmeriei Sătmărene va efectua o vizită în Ucraina, unde vor prezenta colegilor din cadrul Gărzii Naționale din Ucraina aspecte teoretice ale tehnicilor de intervenție profesională.

La finalul acestor activități, va fi elaborată o Procedură de acțiune comună pentru îmbunătățirea capacității operaționale a structurilor implicate în măsurile de ordine publică.

Creșterea capacității operaționale pentru structurile cu atribuții de intervenție în domeniul ordinii publice și a gestionarea corespunzătoare a situațiilor de criză, poate fi realizată doar prin dezvoltarea unui mod comun de intervenție pentru partenerii implicați.

Pentru detalii despre proiect vă rugăm să-l contactați pe Cristian Silaghi, telefon 0752273465, e-mail: fonduriue@jandarmeriasatumare.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 11, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.