Lucrările la podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului, avansează cu pași hotărâți

Potrivit unei informări din partea Primăriei Municipiului Satu Mare, lucrările la podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului, sunt în grafic și avansează cu pași hotărâți.

În aceste zile se toarnă primul radier al unuia din cei doi piloni ai podului. Este o operațiune complexă, timp de două zile se toarnă aproape 2.400 mc de beton și se utilizează 180 tone de fier.

Podul este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani din Satu Mare și o construcție unică în nord-vestul României. Va avea 640 de metri, proiectul fiind adjudecat în aprilie 2020 către constructorul austriac Strabag pentru 168 milioane lei. Lucrările au început în iulie 2020, urmând a fi finalizate în doi ani și jumătate.

Structura celui de-al treilea Pod va fi susținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric in sistem semi-harpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu cate două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, cate doua scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulației pietonale se vor amplasa parapete metalici de protecție pe rampe, viaducte si pod precum si pe scările de acces de pe diguri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 26, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.