100.000 de români își vor putea achiziționa electrocasnice noi prin Programul Rabla

Programul Rabla pentru electrocasnice, prin care românii îşi vor putea înlocui aparatele electrice sau electrocasnice vechi cu unele noi, va începe în 15 decembrie. Anul acesta va exista un buget de 40 de milioane de lei, iar pe lista produselor ce pot fi finanţate sunt: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete. Programul Rabla fiind dedicat în 2020 pentru cel puţin 100.000 de români.

“Există o mare aşteptare pentru Programul Rabla. De aceea, investim un buget dublu faţă de anul 2018. Toţi ne ajutăm acasă de astfel de echipamente şi ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou şi modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie”, a fost anunțul pe care l-a făcut Mircea Fechet, Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor.

Potrivit Ministerului, Programul Rabla pentru electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

laptopuri – finanţare de 500 de lei
aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei
tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei
aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei
Voucherele cu valori între 200 și 500 de lei vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Se va intra pe siteul www.afm.ro, unde doritorii trebuie să completeze datele personale şi să bifeze echipamentul pentru care se doreşte finanţarea.

Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou.
Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 1, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.