Florin Cîţu, propunerea Biroului Politic Național al PNL pentru funcţia de prim ministru

Ludovic Orban, președintele PNL: ”Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu. Am stabilit partenerii posibili cu care negociem o majoritate parlamentară: USR-PLUS și UDMR. Vom discuta și cu grupul minorităților”. 
Florin Cîțu: ”Vreau să le muțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este să formăm o majoritate parlamentară, pentru a forma un Guvern. Este nevoie urgență de un Guvern”.
Florin Cîțu este unul dintre cei mai buni specialiști ȋn macroeconomie pe care îi are Romania şi un profesionist al finanțelor publice. Cu studii economice ȋn Statele Unite ale Americii, a lucrat pentru Banca Naţională a Noii Zeelande, pentru Banca Europeană de Investiții și a fost economist șef al ING Bank.
A făcut o prioritate din plata facturilor restante lăsate de PSD, pentru că este un om care provine din mediul privat și cunoaşte exact consecinţele sufocării mediului de afaceri, adevăratul motor al unei economii.
În timpul primului val al pandemiei și pe ȋntreg parcursul anului, a susținut cheltuielile necesare combaterii efectelor economice negative cauzate de ȋncetinirea forţată a tuturor economiilor lumii. În ciuda presiunilor financiare uriașe, neprevizionate, a reuşit să direcţioneze către investiţii publice cea mai mare sumă de bani din ultimii 10 ani, nu mai puţin de 35,4 miliarde de lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 10, 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.