Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID 19 au ajuns în seara asta în România

Moment istoric în lupta împotriva coronavirusului, primele zece mii de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 au intrat în România pe la Vama Nadlac 2, transportul acestora fiind asigurat cu o utilitară frigorifică – însoțită de mașini de poliție.

Vaccinul este produs de Pfizer din Belgia și a ajuns aproape concomitent în toate țările UE, marcând unitatea și egalitatea acestora în lupta cu pandemia. Col. dr. Valeriu Gheorghiță, Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV):

„Este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi aici în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România. Este ziua în care primim prima tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19, o tranșă simbolică de aproximativ 10.000 doze care va ajunge mâine dimineață la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino”. Această tranșă va fi imediat folosită pentru pesonalul medico-sanitar din primele 10 unități medicale din linia 1 implicate în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Mă bucur să constat că există atât interes pe tema vaccinării împotriva COVID-19, mă bucur că există dezbatere publică legată de acest subiect. Aceste lucruri ne obligă și ne motivează să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiții cât se poate de sigure. Vă pot spune că demersul de vaccinare împotriva COVID-19 în România este sincronizat și armonizat cu ceea ce se întâmplă în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Vreau să mulțumesc, cu această ocazie, tuturor reprezentanților instituțiilor angrenate în organizarea campaniei de vaccinare, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor experti implicați în organizarea și derularea campaniei de vaccinare. În același timp, permiteți-mi să îi multumesc încă o dată, Excelenței Sale, domnului Klaus Iohannis, Președintele României, pentru onoarea și responsabilitatea pe care mi le-a acordat de a coordona campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România”.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape:
Etapa I: Lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat;
Etapa a II-a: Populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie;
Etapa a III-a: Populația generală.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 25, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.