Din 15 ianuarie începe etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, la Satu Mare

Prefectul Radu Bud a convocat primarii din localitățile desemnate cu centre de vaccinare într-o ședință de analiză privind stadiul de amenajare și dotare a acestora. La ședință au fost prezenți reprezentanții desemnați în nucleul județean de coordonare a vaccinării.

În județul Satu Mare sunt în curs de amenajare 12 centre de vaccinare. Astfel, vor exista cinci centre de vaccinare în municipiul Satu Mare și câte unul în următoarele localități: Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Poiana Codrului, Supur, Medieșu Aurit și Gherța Mare. La acestea se vor adăugă centre mobile pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile sau care domiciliază în zone îndepărtate și greu accesibile.

Aceste centre de vaccinare vor funcționa în săli de sport și cămine culturale și trebuie să fie operaționale începând cu data de 15 ianuarie 2021, când se preconizează debutul celei de a doua etape de vaccinare care va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale.

Prefectul i-a îndemnat pe cei prezenți la un efort comun pentru amenajarea spațiilor de vaccinare conform normelor Direcției de Sănătate Publică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 7, 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.