Jerbe de flori în cinstea Luceafărului literaturii române, Mihai Eminescu, la Ardud

Ca în fiecare an, Primăria și Consiliul Local alături de Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud au organizat în data de 15 ianuarie manifestări omagiale pentru a cinsti memoria și valoarea incontestabilă a poetului național Mihai Eminescu, precum și pentru a marca Ziua Culturii Naționale.

Anul acesta, din cauza condițiilor sanitare prezente, reprezentanții administrației locale din Ardud au marcat ziua de 15 ianuarie restrâns, prin depuneri de jerbe de flori la bustul poetului din parcul central ”Mihai Eminescu” din centrul orașului Ardud. 

Au participat și au depus jerbe de flori: primarul ing. Ovidiu Duma; viceprimarul Nuszer György; Călin Șoimoșan și alți reprezentanți ai Consiliului Local Ardud; ai principalelor culte religioase: preotul ortodox Stelian Ploscariu și preotul greco-catolic Vasile Goje; a Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea”, referenții culturali Daniel Dod și Ștefan Berci; a conducerilor instituțiilor de învâțământ din oraș, director Liceu Tehnologic Ardud, prof. Gabriela Rehman; a Poliției și Poliției Locale Ardud, într-un cuvânt din partea tuturor locuitorilor din Ardud. Preotul greco-catolic Vasile Goje a susținut o scurtă cuvântare despre importanța acestei zilei. 

Primarul Ovidiu Duma a transmis un mesaj frumos cu această ocazie: ”Atunci când vorbim despre cultura română, nu putem să nu ne referim la rolul său esenţial în evoluţia spre modernitate a ţării noastre. Acest proces a condus la afirmarea marilor valori ale literaturii, muzicii şi artelor plastice româneşti pe firmamentul culturii universale. Operele nemuritoare ale lui Mihai Eminescu, George Enescu, Constantin Brâncuşi, Eugen Ionesco sau Emil Cioran stau mărturie îngemănării culturii noastre cu spiritul european şi cu valorile artistice internaţionale.

Celebrăm Ziua Națională a Culturii și îl omagiem pe Mihai Eminescu, poetul neamului nostru, cel care a surprins ca nimeni altul substanța sufletului românesc. Astăzi, mai mult decât oricând trebuie să apreciem valoarea culturală autentică pe care poporul nostru a moștenit-o, pentru că este parte din definiția noastră ca neam. Să păstrăm vie flacăra culturii!”, a declarat primarul Ovidiu Duma. 

Foto: Ardud Oraș Turistic Medieval 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 ianuarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.