Patriotism adevărat și un omagiu adus domnitorului Unirii și eroilor țării, la Tășnad

”Istorica zi de 24 ianuarie 1859 reprezintă, pentru România, momentul în care s-a realizat un prim pas spre înfăptuirea statului național unitar.  Sărbătorim una dintre cele mai importante zile din istoria poporului român. Aşa cum marele om de cultură Mihail Kogălniceanu a numit-o cea mai importantă zi a veacului, noi trebuie să o respectăm la justa ei valoare. A fost ziua care a demonstrat că naţiunea română poate să stea la masă cu toate naţiunile europene, a fost ziua în care a demonstrat tăria de caracter, curajul şi eroismul poporului român”.

În spiritul acestor cuvinte înălțătoare și dătătoare de speranță pentru vremurile care vor veni, duminică, 24 ianuarie, la Tășnad a avut loc o ceremonie solemnă însă restrânsă, prin care Primăria Orașului Tășnad, Consiliul Local, Casa de Cultură Tășnad, instituțiile subordonate M.A.I, în numele tuturor locuitorilor orașului Tășnad, au cinstit Ziua Unirii Principatelor Române. 

Dorind să păstreze frumoasa tradiție din anii trecuți, și să demostreze că sunt români și patrioți adevărați, toți participanții la sărbătorirea zilei de 24 Ianuarie au defilat de la sediul Primăriei până la Monumentul Eroilor, unde au adus un omagiu atât eroilor țării, cât și domnitorului Unirii de la înfăptuirea căreia azi s-au împlinit 162 de ani, Alexandru Ioan Cuza.

Au participat primarul dr. Adrian Farcău, viceprimarul Schnelenperger Carol, inspector cultură în cadrul Primăriei Tășnad, Anca Deaconu Chiș, reprezentanți ai Consiliului Local Tășnad. 

De asemenea, a fost depusă câte o coroană de flori și la Troița ridicată în cinstea eroilor.

Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1856 și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza se înscriu cu litere de aur în istoria noastră ca acte de mare frumusețe și demnitate civică, înalte exemple pentru vremurile noastre și cele care vor urma.

Foto: Primăria Tășnad 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 ianuarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.