Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Cuza, cinstită la Negrești-Oaș

La Negrești-Oaș au fost rememorate, în cadru restrâns, faptele de glorie ale înaintașilor noștri care în urmă cu 162 de ani ne-au dat cea mai importantă lecție de solidaritate: Unirea Principatelor Române sub conducerea unui domnitor român, Alexandru Ioan Cuza.

A fost momentul care a marcat nașterea României moderne, prin voința unor oameni capabili să construiească un consens în jurul unui ideal național. Dincolo de dimensiunea politică, Unirea a fost posibilă prin puterea solidarității tuturor românilor, a tuturor generațiilor și a tuturor categoriilor sociale.

 

”Azi, din cauza restricțiilor pandemice, nu am mai putut fi aproape unii de alții, însă sper că zilele bune nu sunt departe și vom putea fi din nou împreună la evenimentele importante. Sper să trecem cu bine peste aceste vremuri tulburi și să ne regăsim în ceea ce ne unește și nu în ceea ce ne dezbină”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

La mulți ani, România Unită! La mulți ani, români de pretutindeni!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.