Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită și la Ardud de conducerea locală

Ziua Unirii Principatelor Române, cunoscută și ca ”Mica Unire”, alături de însemnătatea în istoria României a domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost sărbătorite și cinstite luni, 25 ianuarie, la Ardud. 

Primăria şi Consiliul Local Ardud împreună cu Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, instituțiile subordonate M.A.I, cultele religioase și conducerea instituțiilor de învățământ din oraș au depus luni 25 ianuarie 2021, coroane la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața sediului Poliției Ardud, pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române.

La 24 ianuarie 1859 a avut loc Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Această unire cunoscută în istorie și ca Mica Unire a constituit primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Unirea Principatelor a fost un proces care a început în 1848 și s-a bazat pe o puternică apropiere culturală și economică ale celor două țări: Moldova și Țara Românească.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 ianuarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.