La Carei au fost sărbătoriți 102 ani de la trecerea în neființă a poetului Ady Endre

Cu ocazia împlinirii a 102 ani de la trecerea în neființă a lui Ady Endre, reprezentanții Liceului romano-catolic „Josephus Calasantius” din Carei, ai Direcției de Cultură Carei și ai Bibliotecii Municipale Carei, au depus o coroană de flori la placa memorială amplasată pe fațada liceului.

Botos Péter și Dragos Rolland, elevi ai Liceului romano-catolic „Josephus Calasantius” din Carei, au susținut un moment poetic. Aceștia au fost pregătiți de doamnele profesoare Botos Sárika și Kiss Hajnalka.

Ady Endre a fost un cunoscut poet maghiar, născut la 22 noiembrie 1877, în satul Eriu-Mețenț, în prezent Ady Endre. A fost un poet simbolist, primul care a rupt legătura cu stilurile vechi, creând un stil modern. Este considerat unul dintre cei mai importanți poeți ai secolului XX și ai literaturii maghiare în special. A încetat din viață la 27 ianuarie 1919.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 ianuarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.