Cetatea Ardud, beneficiara unui proiect unic în țară, de reabilitare și restructurare

În urmă cu mai bine de o lună, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma aducea la cunoștința ardudenilor și a sătmărenilor faptul că Cetatea Ardud este beneficiara unui proiect unic în țară, cu finanțare europeană, de reabilitare și restructurare, depus în cadrul Programului de cooperare transfrontaliera HUSKROUA ENI CBC 2014-202, proiect care va transforma orașul Ardud într-o destinație turistică de însemnătate majoră pentru nord-vestul României și nu numai.

”Deși unii contestatari consecvenți, motivați de reavoință și de către terțe personaje, au pus la îndoială veridicitatea acestei realizări importante pentru județ, proiectul cu numele “Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu” depus în parteneriat cu localitatea Velyatin, Ucraina este câștigător, conform notificării oficiale primite din partea comisiei de evaluare în 15 ianuarie 2021, notificare a unei decizii luate în decembrie 2020.

Beneficiile implementării acestui proiect sunt multiple, cele mai importante fiind creșterea potențialului turistic din zonă cu impact pozitiv asupra economiei locale și județene, dar și promovarea istoriei transfrontaliere și a patrimoniului cultural ca valoare comună europeană prin investirea în conservarea, reamenajarea și renovarea siturilor istorice”, a declarat primarul Ovidiu Duma referitor la importanța și consecințele acestui proiect.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 februarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.