400 de locuri scoase la concurs în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile, în total un număr de 400 de locuri.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie. Cererile de înscriere se depun la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații pentru școlile militare din județul Satu Mare sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – unde vor fi evaluați candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

-Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

-Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 4 februarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.